Desember i Barcelona….

Barcelona var helt fantastisk med 17 grader og sol – og en perfekt start på juleferien:)

Hotellet vi bodde på “Hotel Arai” kan anbefales og ligger midt i hjertet av gamlebyen med gåavstand til havnen, Ramla etc.

Vel verdt et besøk er selvfølgelig La Sagrada Famlia og Parque Guell…og noe lurt vi gjprde dagen vi kom var å dra på spa, og det er noe jeg virkelig anbefaler, fantastisk sted og atmosfære…og slevfølgelig veldig deilig massasje – sjekk ut “Aire Spa”.

Vil også anbefale tapas på La Canete og middag og drinks på La Boca Grande!!

Gamle interiørminner…

Fant frem noen gamle bilder fra leiligheten min som var publisert i Maison for noen år siden….og det er veldig gøy å se hvor annerledes det var her da – tror ikke stilen min har forandret seg så mye…bortsett fra at jeg har malt et par(eller var det tre) ganger, tapetsert, byttet gulv og møbler..så det er jo en del som har skjedd på 5 år:)

Skap din personlige bildevegg

Jeg får ofte spørsmål om hvordan man skal henge opp bilder, og hvordan man skal komponere bildene sammen.

Det er selvfølgelig ingen fasit på dette, og jeg synes det skal være personlig og ikke nødvendigvis helt i vater:)

Det viktigste er egentlig at du bruker de bildene du liker enten det er malerier, foto eller illustrasjoner, desto flere forskjellige motiver og rammer desto mer personlig og interessant blir bildeveggen.

Her er noen tips på bildevegger jeg synes fungerer!

Noen bildevegger starter med et par bilder også vokser den etterhvert som man vender seg til den – får ny inspirasjon og nye bilder…dette gjør det veldig personlig og interessant. Det trenger ikke alltid være inrammede bilder heller, dekorer med kort og andre små gjenstander du liker og som kan henges opp.

Dette er en stilren og klassisk bildevegg, samtidig som den bryter litt da bildene henger i forskjellige høyder. Det kan være lurt å starte med det største bildet, for så å spe på med de andre bildene rundt. Ikke vær redd for å henge bildene litt langt ned.

Her er det brukt litt mer presisjon for å få bildene til å henge i symmetri, her lar man også det største bildet få henge litt for seg selv noe som gjør det mer spesielt.

Her er min gamle bildevegg med kun sort/hvitt bilder. Her har jeg også vært litt mer opptatt av at bildene skal henge i samme høyde, samtidig som ikke alle bildene er like store. Har også brukt forskjellig farge på rammene for å gjøre det litt annerledes.

Nok en lekker bildevegg med like store bilder i sort/hvitt og med enkle sorte rammer. Det lille ekstra er de 3 lampene som henger over.

Hvis du er redd for spikerslag i veggen så prøv deg frem med en list eller to, på den måten kan du bytte ut bildene oftere…også fint hvis du er litt usikker på hvilke bilder du skal ha fremme, eller liker å bytte ut motivene ofte.

Her er også en gammel bildevegg hjemme hos meg…denne startet med bilder jeg satt på skjenken, og hvor jeg hang opp fler og fler etterhvert..så en bildevegg som tok litt tid,men som jeg ble veldig fornøyd med til slutt.

Enkel og chic bildevegg – perfekt for et hjemmekontor!

Det er utrolig hyggelig å bruke familiebilder..gamle og nye. Print ut alle bildene i sort/hvitt eller ha en blanding med farger. Personlig synesjeg  det er kult med en blanding av farger og sort/hvitt da fargene fra årstallene forandrer seg…alt i fra det glade og grunchy 70-tallet, pastellene på 80-tallet og frem til nå.

Her er min siste bildevegg..en vegg som sikkert kommer til å vokse litt kjenner jeg meg selv rett:)

Lykke til og kos deg!

Litt mer New York..

Her er litt flere bilder fra New York turen, med tips til spisesteder..

 

Cipprianis Downtown ble et favoritt sted, alt fra interiør, atmosfære og mat var helt nydelig…og et perfekt sted for “people watching”;)

En av de kuleste barene i SoHo er Oficina Latina..noe helt eget når det kommer til innredning, hyggelig peronale, digge småretter og gode drinker!!

La Isola på The Mondrian Hotel er et kjempe flott sted, vi hadde lunsj og en del drinks her…det ble bare finere jo mørkere det ble ute, så ikke noe å utsette på stemningen på dette stedet. Veldig mange filmer har spilt inn “typiske jente-lunsjer” her;)

Central Park i strålende solskinn….whats not to love…

Frihetsgudinnen midt på Times Square!

Selfies på Rockefeller..on Top of The Rock!

Fantastisk utskit over byen…

Selfie-stanga kom godt med:)

Frokost på The Butchers Dauther….vegetar sted med digge juicer og fresh frokost – og et veldig hyggelig sted.

Byen i solnedgang….

TAO er det perfekte stedet og dra med en gjeng, full partystemning, kjempe god mat og masse å se på!!!

The Empire State Builiding!

Nok en frokost på The Butchers Daugther…var perfekt med en “Hangover Killer” denne dagen etter TAO:)

Brunsj på The Whythe Hotel i Williamsburg er nok en anbefaling – og dra opp i baren etterpå..der er det veldig god stemning og en fantastisk utsikt over byen!!

The Whythe Hotel og Del Posto Downtown..en romantsik italiensk retaurant med hyggelig personale, masse å se på og veldig gode bellinis…(ble bare pre drinks denne gangen)

The Brooklyn Bridge i solskinn….

Neste gang blir det en tur i mai..det tror jeg er helt perfekt;)

 

Neeeew York!!

Jeg tilbragte hele forrige uke i min favoritt storby New York, og det går nok inn i boka som en av de beste turene jeg har hatt:)

Det var min gode venninne Elin og meg på tur, og planen vi hadde lagt opp var så enkel som å besøke mange gode restauranter, cafeer og barer…Vi skulle opp i høyden og se Empire State Building på nært hold, gå over Brooklyn Bridge, tur i Central Park og generelt bare kose oss og gå gatelangs i alle New York sine nydelige områder og fine gater.

Det var en tur som skulle nytes maks og ikke bare stresses igjennom – og det ble alt vi hadde håpet på og mer:)

Så det blir en liten oppsummering fra turen, samt tips til steder som er verdt å besøke om du ikke allerede har vært der før…men når det er sagt så er alle stedene verdt å besøke flere ganger, og vi har allerede planlagt tur til neste sommer for å nyte byen i sol og sommer!!

Jeg starter med steder å spise frokost:

The Egg Shop i Nolita/SoHo som er et ganske nytt spisested, men som allerede har lange køer utenfor døren i helgene. Vi spiste frokost/brunch her to ganger og det var alltid fullt – så et poppis sted i SoHo. Interiøret er super fresht og enkelt, menyen og konseptet er morsomt og gjennomført i alt fra navnet på rettene og de søte menyene som igjen matcher intriøret og maten som da består av egg-retter er helt fantastiske og de har en helt annen vri på ellers vanlige retter med egg. Min store favoritt var “El Camino” med posjerte egg, avocado, tomat og pulled pork…..mmmmmm…

The Butchers Daughter i Nolita/SoHo(reft ovenfor Egg Shop) -vegetar sted med freshe retter og digge juicer.

Her er også alt gjennomført med interiør, personell og sunn fresh mat..så dette er stedet for å få i seg friske, sunne vitaminshakes og digge bagels med egg, futo, avocado og deilig cream cheese..yummy!!

The Boathouse med en fantastisk beliggenhet nede ved vannet midt i Central Park – perfekt start på dagen var en gåtur i parken, spise frokost og så traske videre i det fine været. Et utrolig hyggelig sted med digg frokost i ekte amerikansk stil(juice, bagel, pannekaker og kaffe), og en helt fantastik location selvfølgelig. Absolutt et sted å starte dagen:)

The Public i SoHo, hvor vi spiste en super digg brunch dagen derpå. De har veldig hyggelige søndags-bruncher med gode drinks, store gode frokoster med alt fra burger, eggs benedicte, croissanter og den generelle Cowboy-frokosten som jeg spiste med posjerte egg, bønner, sopp og stekte tomater:) Det er et kjempe fint sted med masse herlige detaljer itillegg masse mennesker – så absolutt et sted for “people watching” – og perfekt location midt i fine Nolita/SoHo:)

Til sutt et sted jeg tenkte ta med selvom det er kjede og en typisk kaffebar, men såå mye hyggeligere enn å sitte på Starbucks. Stedet heter The Coffe Bean, og den vi var på ligger i Upper West Side..et veldig hyggelig område, god kaffe, hyggelig personale og gode varme bagels med cream cheece, så veldig enkelt men også koselig:)