God mandag!

Mandag igjen og deilig med en ny uke og nye prosjekter!

Noen ganger er det ikke mer enn noen friske blomster som gjør susen i et rom, her har jeg satt inn noen rosa peoner på soverommet og synes det ble så herlig og sommerlig:) De matchet jo også gardinene…blågrønt og rosa er en kjempe fin miks:)

For de som lurer så er kommoden fra Superfront og vasen fra HM Home.

Flere tips til styling!

Her er mitt andre gjesteinnlegg for Ramsøskar Interiørarkitekter – hvor jeg viser frem to av prosjektene jeg har stylet for dem.

Hei! Mitt navn er Rikke og jeg jobber som stylist. I dag vil jeg vise to prosjekter jeg har stylet for Ramsøskar og si litt om hva jeg har tenkt!

 
 

Her var alle rom malt i en nydelig blå fargepalett, og det gikk i blåtoner, sammen et lyst tregulv, marmorbenk på kjøkkenet og blå skap.

Til stylingen valgte jeg duse pasteller i både puter og servise, litt støvete grønne planter som gikk fint til lampene i messing.

Til disse blåfargene synes jeg det passet best med rolige duse farger til, og ikke sterke farger. Siden det var en såpass liten leilighet var det også viktig å tenke på at alt passet sammen, og at det ble en rød tråd i stylingen.

Sterke farer og møbler ville gjort at det fort så rotete ut, noe man ikke ønsker.

Til å masse åpne bokhyller er det viktig å ha litt orden, og da er det lurt å fargekoordinere bøker og passe på at det ikke blir for mye nips.

Noe som gjør denne nyoppussede leiligheten ekstra personlig er måten de har brukt det gamle skapet på, og elegant integrert det inn i det nye, et smart tips!

 
 

Dette var en nydelig nyrenovert villa på Frogner, som var gjort moderne men samtidig hadde den beholdt den klassiske villastilen.

Her gikk det i farger som sort, beige og hvitt, så det var fint å ha litt glam i stylingen som f.eks den gullgrisen på bordet, den tok også igjen den store lekre lysekronen.

Noen ganger må man ha styling som er litt crazy og som gjør det lille ekstra i en ellers nøytral fargepalett og stil.

Jeg ville også ha inn litt sterke fargeinnslag somd en grønne vasen og den lille gule puten som passer perfekt til resten av fargene, men som stikker seg litt ut.

Her kunne man også fint hatt inn store grønne planter og trær, teppe under bordet og kunst på veggene, det er med på å utgjøre den store forskjellen og få det til å se mer hjemmekoselig ut.

Jeg har vært gjesteblogger..

Jeg har vært gjesteblogger hos de dyktige interiørarkiteketene i Ramsøskar – her kan du lese hva mine stylingtips er:)

Miks duse, varme farger og lag en delikat fargepalett.

 • For å få en helhet i rommet er det viktig å ha en rød tråd gjennom farger og interiør. Dette gjelder alt fra veggfarge til farger på møbler, i bilder og annet smånips.
 • Enkle triks er å style med blomster som matcher møbler og puter, eller som tar igjen farger i bildene dine.
 • Her er et eksempel på duse, varme toner som går i rosa og blått, med innslag av noen sterke fargerike puter og grafiske mønster på puter, begge fra Christina Lundsteen. Miks og match med farger og mønster, puter er en perfekt måte å kunne bytte ut interiør på og gir store forandringer, uten at det må koste så mye ? tenk årstider og farger som passer til.
 • Jeg har tatt utgangspunkt i rolige delikate farger som Nordic Breeze fra Jotun og Blush Pink fra Jotun, de er begge ganske ?safe? vil jeg si, jeg er selv en stor fan av varme toner og pasteller, noe man svært lett kan lykkes med.
 • Rottingbenken fra Stockholm kolleksjonen til IKEA er i vinden som aldri før, og det er lekkert til store grønne planter som f.eks den populære Monstera-planten.
 • Det er fint å gruppere ting og lage små stilleben, bruk det i hyller, på kommoder og f.eks på stuebordet, dette får det til å se mer gjennomført og ryddig ut.
 • Skulpturer i alle fasonger er i trendbildet om dagen, og jeg elsker denne fra Kristiina Haataja.
 • Ta igjen farger i små detaljer som en lekker glassvase som denne fra Eske Interiør med masse friske blomster i, jeg synes det fineste er å mikse forskjellige blomster i forskjellige farger for å få en stor og frodig bukett.
 • Lamper som går ton i ton med veggen er også et godt tips, og da er denne taklampen ?Fold?en stor favoritt om dagen, nyhet fra det nye Norske merket Northern.
 • Duse, florelette gardiner som går ton i ton med resten av interiøret gir et stort løft til rommet. Og får det til å se mer ekslusivt ut, en gardinfavoritt er svenske Astrid Textiles som avbildet her.
 • For å ta igjen det skulpturelle i interiøret så har jeg valgt en plakat med illustrasjon fra Desenio, her finner man masse lekre plakater og kunst til en rimelig penge.

Retro er i tiden!

 • Fluffy og rosa er i vinden som aldri før, og en fin og enkel måte å bruke det på dette teppet fra Layered/Oslo Deco. Det viktigste her er at teppet er stort nok, og at du får med både sofa og stuebord på teppet, et lite teppe vil få rommet til å se mindre ut. Mål opp før du skal på teppejakt.
 • Marmor og speil er en perfekt måte og bruke materialmiks på, og dette bordet er noe helt for seg selv! Det setter virkelig et statement-stempel i stuen din, samtidig som materialene ikke tar opp så mye plass i rommet, men heller hjelper til da det er speil rundt.
 • Igjen så er lange gardiner fra tak til gulv noe som oppleves som litt luksuriøst og virkelig kan piffe opp et hvert rom.
 • Farger som Kalkgrå og Soft Skin fra Jotun er lekre med duse rosa litt tunge gardiner.
 • En lys sofa vil være med å gjøre rommet luftigere og lysere, som denne lekkerbisken fra Fogia designet av Andreas Engesvik.
 • Når du har en så lys sofa er det enda enklere å matche med masse fargerike puter til, her synes jeg man kan mikse fargene og mønsterne som jeg har gjort her med puter fra Eske Interiør, orange og turkis er lekkert sammen. Ikke vær redd for å bruke farger, men det kan være lurt å kjøpe putene samme dag eller i samme butikk, så ser du hvordan de fungerer sammen. Selv synes jeg man skal ha masse puter i sofaen sin.
 • For å ikke bryte for mye med interiøret og fargene synes jeg det er lekkert å bruke bilder/plakater som tar igjen resten av fargene i rommet. Hos paper Collective finner du masse lekkert og til en rimelig pris.
 • Noe som er fint er å bruke forskjellige rammer, og noen ganger trenger ikke alt være rammet inn med glass, men heller bruk klipsrammer som her, en slik bildevegg blir mye mer personlig og spennende.
 • Farget glass gir nydelig varmt lys, samtidig som det er en liten kunstinstallasjon i seg selv når den ikke er på.
 • Denne lekre gule vegglampen i glass med messing er fra danske Design by Us og fås kjøpt hos Eske Interiør.

Noen andre tips til rimelige forandringer i hjemmet.

 • Mal kun en vegg, f.eks. den bak sofaen, det kalles en fondvegg og gjør mye i et rom, det kan også gjøres før du maler hele rommet.
 • Hvis du først skal male hele rommet, så ta med tak, lister og vinduskarmer også ? dette gjør det veldig helhetlig og elegant.
 • Har du et lite rom med lite lys så kan et stort rundt speil være en god løsning, dette trenger heller ikke være så dyrt og gjør mye for et rom.
 • Miks former som ovale møbler og rektangulære møbler for å få et mer spennende uttrykk.
 • Miks materialer som lin, fløyel, treverk, marmor, messing og stål ? ingenting er feil.