Tips og inspirasjon!

Jeg får stadig spørsmål om farger og hvilke farger man burde male hjemmet sitt med, og de fargene som går igjen som favoritter hos meg og kunder er blått og grønt.

Blå er en farge de fleste liker og som kommer i mange fine nyanser, den kan virke sval og beroligende, men kan fort oppfattes som kald hvis du bruker feil fargekode og på feil sted, det er en del ting å tenke på som f.eks ligger rommet vestvendt eller østvendt, sjekk NCS koden og få en forklaring på fargekoden når du er i malingsforretningen, og tenk på møblene du skal ha til samt hvite lister og dører da dette også kan ha en innvirkning på fargen.

Grønn er også en herlig farge enten den er dus og går over i turkis, eller så er det super lekkert med en mørk grønn og det er absolutt en farge som er tøff å ha hjemme, enten i ganegn, stuen eller på kjøkkenet -men husk da at det blir mørkere så belysning er desto viktigere.

Så mitt best tips til deg som ønsker å male hjemme: velg ut f.eks 3 farger du liker best, så kjøp små prøvebokser og mal noen striper hjemme, på den måten kan du se fargen i dagslys og i kveldslys og på den måten får du et inntrykk om den passer til rommet du skal ha den i.

Her er noen eksempler på collager jeg har laget til kunder, samt litt fargeinspirasjon, fargene er hentet fra Jotun, Fargerike og Farrow & Ball.

Her er min spisestue som er malt i grønnfargen: S3005 – G20Y.

Grønt går veldig fint mot blått og grått, som man ser eksempel på her.

Her ser du også friske glade farger som fungerer veldig fint sammen, dette er inspirasjon fra Fargerike sine fargekart!!

Akksentfarger som er fine å bruke til blått og grønt er rødt, rosa, burgunder og gult.

Her er fra prosjektet på Skillebekk, fargekoder samt bilder.

Soverommet fikk en kontrastvegg i en deilig dus blåfarge.

Her er fargekombinasjoner som passer fint sammen, de er hentet fra Farrow & Ball.

Her ser du hvor lekkert en dus grønnfarge er, dette er jadeite fra Fargerike.

Nydelig med mørk grønn – den kan fint gå over i petroleum og blått.

 

Mitt siste designprosjekt

Her er en leilighe jeg har designet for Bonum AS, det er en leilighet på Skillebekk som snart legges ut for salg!

Jeg har stått for planløsning, kjøkken, bad, gulv og farger….

Det sorte stilrene KVIK kjøkkenet har fått en en litt mykere look med hvit benkeplate og duse blå vegger, valgte ikke overskap men heller en øy med oppbevaring og enkle Lakk hyller fra IKEA. Lyse tregulv gjør leiligheten lys og elegant. Badet har fått enkle hvite 30×60 fliser på halve veggen, og så er det malt i en lys grå farge over, denne fargen går fint med fargen i gangen, soverommet, stue og kjøkken, på den måten blir den en helhet. Stuen er malt i to forskjellige gråfarger, en på vegg og en annen på nisjene i taket.

Så hvis du er interessert i å flytte inn her så er det bare å følge med på finn.no de nærmeste dagene:)